Oriëntaalse Buikdans

P1010428

“Na weer een drukke dag kijk ik uit naar die ene avond in de week. Er even helemaal uit zijn en een uur buikdansen! Dan ben ik weer vrolijk, voel me soepel, ontspannen en als herboren, en ik kan er weer een week tegenaan!” (Astrid)

Oriëntaalse buikdans (vooral Egyptische buikdans) is een eeuwenoude, levendige dansvorm, ook bekend als Raqs Sharqi of Oriëntaalse buikdans. Het unieke van deze dans is het samenspel tussen spanning en ontspanning, stevige ‘aardse’ en sierlijke bewegingen, vurigheid en gevoel, ritme en melodie. Buikdansen is een danskunst, waar entertainment zeker deel van uitmaakt, maar die niet erotisch bedoeld is. Het belangrijkste is dat je kunt dansen daar waar je je het prettigst voelt: van swingende heupen op oriëntaalse buikdansfeesten tot optredens op het podium.

Aina brengt in haar lessen haar kennis en passie voor muziek en dans over met veel geduld & enthousiasme, – en aandacht voor het individu.
In de lessen ontwikkel je lichaamsbewustzijn, fysieke kracht, lenigheid en ritmegevoel. Je maakt kennis met verschillende basisbewegingen en -houdingen en ontdekt hoe je op basis van combinaties zelf een dansact kunt maken. Gaandeweg verdiepen we de techniek, en krijg je de gelegenheid om deze je eigen te maken. We variëren met verschillende muzieksoorten, dansvormen en ritmes. Behalve solo, gaan we ook samen dansen. Je wordt aangemoedigd te improviseren. Tot slot van de cursus studeren we een korte, vaste choreografie in.

Aina biedt je een veilige omgeving om in alle rust eventuele weerstanden te overwinnen en je eigen kracht te ontdekken en versterken. Hoe beter je de dans beheerst, hoe meer je je durft te laten gaan en hoe meer plezier en vrijheid je beleeft aan het dansen. In je eentje, met anderen samen of voor een publiek.

Privé les
Op afspraak geeft Aina individuele lessen en sessies waarbij je met persoonlijke aandacht werkt aan inhoud en verdieping in je dans en of persoonlijke groei. Ben je nieuwsgierig naar hoe je in je lijf zit en wat je ermee kunt en wil je 1op1 werken, dan is dit iets voor jou. Neem gerust contact op voor een afspraak.

Kleding advies
Gemakkelijk zittende kleding is gewenst. Sportbroek of een wijde (cirkel)-rok, t-shirt of top, dans schoentjes of blote voeten, en een sjaal om je heupen te accentueren.